Selvom der ligger sne alle vegne og temperaturen siger KOLD, så var det nu en ganske dejlig dag at invitere til forårsfødselsdag kl. 12 til spaghetti og kødsovs med kaffe og kage til dessert. Rasmus' egne valg.

Jeg har efterhånden lavet denne kage rigtig mange gange, og kan varmt anbefale den. Den er forholdsvis nem at lave, og kan opbevares, siges der, op til to uger i køleskabet. (Det er ikke min egen opskrift)
Den er også super lækker i en lagkage som et supplement til to lyse bunde f.eks.
Here it goes:
220 g smør
220 g mørk chokolade
6 tsk frysetørret kaffe
160 ml vand
250 g hvedemel
50 g kakao
1 tsk bagepulver
½ tsk natron
480 g sukker
4 æg
7 tsk olie med neutral smag
110 ml kærnemælk
Smør, chokolade, kaffe og vand kommes i en lille gryde sammen og varmes langsomt op under omrøring til en ensartet masse. Flyt gryden væk fra varmen.
Bagetid:
Bages ved 160 °C i cirka 1 time og 45 minutter midt i ovnen. (Min får dog max 1 time og 30 minutter, da jeg hellere vil have den lidt brownie agtig, end tør) Test om kagen er færdigbagt ved at stikke et grillspyd eller lignende i kagen og check om der hænger dej ved når du trækker det ud.
Tip: Lad ovndøren stå på klem det første kvarter for at forhindre at kagen hæver op i en spids.
I gårsdagens anledning havde jeg valgt at pynte med vaffelrør og M&M's og Maltesers. Først smurte jeg dog de kolde kager op med en kakaosmørcreme, så vaflerne kunne sidde fast. Kagen opbevares forøvrigt på køl. Synes dog rørene var lidt for høje til kagerne, så der røg ca. 2 cm. af hvert rør, men hey, de smager ligeså godt her dagen efter!
Man kunne også pynte med Kit Kat eller temperere noget chokolade og lave et bånd eller gitter om kagen, men det må blive en anden god gang :-)
De sørgelige rester blev afhentet af min søde veninde Sine idag - min menneskelige skraldespand, som hun kalder sig selv :-)
Tillykke med ham smukke. Lækker lækker kage, den skal afprøves! Ikke at jeg sådan elsker kage (NOOOOOOT) Måske jeg skal bage den i morgen tidlig. Nu er jeg virkelig lækkersulten, men kl. er også snart 21 og vi har ikke fået aftensmad endnu....
SvarSletDen ER virkelig også lækker, men meget tung, så man spiser ikke 2-3-4-5 stykker som man plejer :-D
SletGod bedring med Emil :-(
Kh. Maria
Nej, hvor ser den lækker ud den kage! Super god ide med vafflrørerne :-)
SvarSletTillykke til den unge mand og i må have en rigtig dejlig påske :-)
Tusind tak Charlie - også en dejlig påske til dig og dine :-)
SletKh. Maria
Tillykke med ham og hvor er din kage blevet flot! Jeg skal prøve at lave sådan en.
SvarSletK.h.
Christina
Tak :-)
SletJa prøv den - jeg kan kun anbefale den - specielt hvis man er vild med chokolade (som mig) :-)
God påske!
Kh. Maria
Hold op, den ser god ud!
SvarSletJeg har lige opdaget din blog, så opskriften er nu gemt, og du har fået en ny fast læser ;-)
Og tillykke med sønnike.
Hej Frk. Struds
SletVelkommen til og tak for de søde ord :o) Du skulle prøve at lave den en dag - den er go!
Ha en dejlig dag!
Kh. Maria
Mmmmm hvor ser den kage lækker ud!! Jeg bliver jo helt lækkersulten fra morgenstunden! :D
SvarSletOg stort tillykke til Rasmus!
Jeg har hermed meldt mig som fast læser :)
Hej Henriette
SletMange tak for din hilsen - og velkommen til Abeslottet :o)
KH. Maria
Hvor ser det hyggeligt ud! Og kagerne ser virkelig bare enormt lækre og smukke ud (:
SvarSlet- Kit
Ejjj hvor en lækker kage............hold da op, blev helt sulten:)
SvarSletDu har vundet en give away på bloggem, hvis du lige sender din mail på mamalola@hotmail.dk
Hilsner Vicki
Hej Maria!
SvarSletDin blog har fanget vores opmærksomhed på grund af kvaliteten af de opskrifter. Vi ville være glade, hvis du ønsker at deltage i Findeopskrifter.dk, så vi kunne oprette forbindelse til den.
Findeopskrifter.dk er en søgemaskine, der samler de bedste danske madlavning blogs fra internettet.
Flere hundrede blogs er allerede registreret her og drage fordel af den trafik, vi sender til deres websteder.
For at deltage Findeopskrifter.dk, bare gå til http://www.findeopskrifter.dk/kom-med-i-madblogstoppen
Hav en dejlig dag!
Med venlig hilsen
- Elin, Findeopskrifter.dk
Hvor stor form?
SvarSlet